U follow me, I follow U.

Suka tak?

Sunday, March 20, 2011

Teknologi Malaysia Setaraf Dengan Jepun!Pada sebuah pertemuan antara Menteri Teknologi Sedunia yang diadakan di Langkawi, Malaysia. Menteri Jepun, Amerika Syarikat (AS) dan Malaysia sedang berehat dan menikmati teh tarik masing-masing sebelum mesyuarat itu bermula. Seperti biasa, masing-masing cuba menunjukkan kelebihan negara masing-masing dan tercetusla perdebatan tajuk tersebut.

Menteri Jepun : Kalau anda ke Jepun, anda gali tanah kami, baru saja sampai 7 meter, anda akan terjumpa banyak cips, rangka-rangka besi, papan sirkit elektronik dan lain-lain. Ini menunjukkan bahawa sejak zaman nenek moyang, kami bangsa Jepun sudah mengenal Teknologi Robot.

Menteri AS : Kalau anda ke Amerika, anda gali tanah kami, baru saja sampai 3 meter, anda akan terjumpa jejak-jejak radioaktif. Ini adalah petanda bahawa sejak zaman dahulu kala, kami bangsa Amerika sudah mengenal Teknologi Nuklear.

Menteri Malaysia : Oleh kerana tuan-tuan berada di Malaysia, saya mempersilakan tuan-tuan untuk menggali di sini biar tahu ada apa di bawah tanah kami.

(Dipanggillah 2 orang tukang untuk segera menggali tanah. Setelah kedalaman 70 meter, kedua-dua orang tukang itu dipanggil oleh semula)

Menteri Malaysia : Apa korang jumpa ?

Tukang gali : Tidak ada apa-apa

Menteri Malaysia : Ada KABEL TELEFON tak di bawah sana ?

Tukang gali : Takde Dato’..

Menteri Malaysia : (sambil membuat muka angkuh pandang ke arah menteri Jepun dan Amerika) Itulah petanda bahawa kami bangsa Malaysia, sejak zaman purbakala, sudah mengenal teknologi WIRELESS!

Malaysia setaraf dengan mereka :P
Sudah jadi sikap orang Malaysia suka membandingkan negara sendiri dengan negara lain. Apa yang Malaysia ada, semua nak kondem. Tapi mengagungkan apa yang negara lain ada.

No comments:

Jom Baca!